Hur man väljer en trädgårdsgrind

Varje gång jag anländer hem och se vår trädgårdsgrind, är jag så glad att vi gjorde det prioriterat när vi flyttade här.

En bra trädgårdsport gör ett hem mer inbjudande.

Och det kan göra en trädgård mer spännande. Garden Gates kan också hjälpa till med att dela upp din trädgård i rum.

Du kan köpa färdiga från lokala butiker eller du kan hitta räddade, upcyclade eller antika trädgårdsportar.

Eller du kan få en trädgårdsgrind skräddarsydd för din stil av hus och trädgård. Även om det finns några saker du kanske vill veta först.

Så, talar från erfarenhet, här går …

Järnrullen och grindarna togs bort från många hus i Storbritannien under andra världskriget. Det hoppades att metallen kunde användas för krigsinsatsen. Tyvärr var det inte användbart och mycket av det dumpades till sjöss.

Så när vi först flyttade in i vårt hus för sexton år sedan hade vi inte framrågar eller en grind.

Vi kunde ha köpt standard räcken och en grind, välja dem att vara så nära den ursprungliga designen som möjligt. Men vi måste få planeringstillstånd. Planerarna ville inte ha ett georgiskt hus att ha moderna räcken.

Du måste kontrollera vilken planering tillåtelse du behöver i ditt område. Om du till exempel är i ett bevarandeområde, har en listad byggnad eller vill bygga en vägg eller ett staket över en meter hög, behöver du planeringstillstånd. Och det finns andra överväganden, beroende på var du bor.

Så vi var tvungna att ha vårt staket och räcken till beställning. Vi tror att det kostar något mer än dubbelt så mycket.

Som ett projekt som detta kommer att vara i de “låga tusentals” (pounds sterling, dollar etc), det var ett mycket allvarligt övervägande. Men pengar som spenderas bra på framsidan av ditt hus är också vanligtvis en bra långsiktig investering.

Det är inte möjligt att vara mer exakt på kostnader som vi gjorde för över tio år sedan. Och kostnaderna varierar beroende på vad du vill och var du bor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top